Het NHG-Formularium gebruiken

Het NHG-Formularium is beschikbaar in uw HIS, via formularium.nhg.org of als app.

1. NHG-Formularium in Huisartsinformatiesysteem (HIS) 

Het NHG-Formularium is direct te vinden in Chipsoft en beschikbaar in 7 HIS-en via Prescriptor (hiernaast ziet u een schermvoorbeeld):  

  • MicroHis 
  • CGM Huisarts 
  • OmniHis Scipio 
  • Promedico VDF 
  • Promedico ASP 
  • TransHIS 
  • Zorgdossier 

Het NHG-Formularium is niet beschikbaar in Medicom.

Download als PDF.

2. NHG-Formularium op formularium.nhg.org  

Exclusief voor NHG-leden is ons formularium als naslagfunctie beschikbaar via formularium.nhg.org (login als lid met uw HAweb.nl-account).  

Naslagfunctie

In de naslag-omgeving vindt u de indicaties uit het NHG-Formularium via een inhoudsopgave geordend op orgaansysteem. Deze functie is vergelijkbaar met het vroegere zakboek Farmacotherapie voor de huisarts. De naslagfunctie stuurt niet op patiëntkenmerken maar toont u welke co-morbiditeit of leeftijd belangrijk zijn bij een therapie of voorschrift.

U kunt zoeken naar een indicatie of therapieschema. Per indicatie vindt u: een korte achtergrondtekst, niet-medicamenteuze adviezen, farmacotherapeutische toelichting, en therapieschema’s bestaande uit stappenplan, toelichting geneesmiddelgebruik met verwijsindicaties en tenslotte geneesmiddelvoorschriften.

3. NHG-Formularium als app

Voor NHG-leden is het NHG-Formularium ook gratis beschikbaar via de NHG Rx-app. De app heeft zoekfilters gericht op indicatie en ICPC. Door het invoeren van patiëntkenmerken krijgt u gericht advies op patiëntniveau. 

TIP: NHG-leden die Prescriptor gebruiken adviseren we te registreren als Prescriptor-gebruiker. Geen Prescriptor-gebruiker? Registreer dan met uw NHG-lidnummer.  

Download NHG Rx App via de App Store of Google Play.

Deel uw feedback

Wij werken continu aan het NHG-Formularium, van vorm tot inhoud. Waar bent u blij mee of welke wensen heeft u nog? 

Vragen?

Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.
Stuur een e-mail naar kenniscentrum@nhg.org.